Ormiański, Ormiański Mocca
Niezwykły, przypominający nugat z dużymi kawałkami włoskich orzechów, lepki z „ciągutką” tort orzechowy z kremem z gorzkiej czekolady. W wersji Mocca z kremem kawowym i bitą śmietaną. Od lat niezmiennie hit Misianki.
Mocca
Klasyczne bezy przełożone kawowym kremem z nutą mocnego alkoholu i z bitą śmietaną, wielka siła tradycji – ulubiony przez przedwojenne pokolenie.
Concorde
Rozpływające się w ustach, delikatne jak chmurki czekoladowe bezy, z musem czekoladowym, lekkim i puszystym, jak na mus przystało.
Negrita
Czarny tort z czekoladowego, wilgotnego ciasta, przekładany musem z czekolady, bitą niesłodzoną śmietaną i oblany lśniącą, wytrawną kołderką z czarnej czekolady.
Bitter
Absolutnie wyborny, duża konkurencja dla Ormiańskiego. Czekoladowo-pralinowy, tajemniczo chrupiący, ogromnie wytworny w smaku i z wyglądu.
Makowy
Znowu klasyka! Wilgotny słodziutki mak, krem mocca według tradycyjnego przepisu, całość przykryta kawowym lukrem.
Black Forest
Czekoladowo wiśniowy tort z kremem czekoladowym i z bitą śmietaną. Jego dodatkowa siła w wiśniach z najprawdziwszej domowej nalewki. Inaczej zwany „Szwarcwaldem”.
Malinowa Chmurka, Truskawkowa Chmurka
Zwiewna, delikatna beza z kremem amaretto, bitą śmietaną i owocami.
Chmurka Bakaliowa
Z kremem kawowym i bakaliami.
Chmurka Amaretto
Z kremem amaretto i skórką pomarańczy.
Chmurka Plum
Czekoladowo-Śliwkowa z alkoholem.
Bananowy
Własny, niepowtarzalny wymysł. Orzechowe bezy i krem, bita śmietana ze świeżutkim bananem. Ma bardzo wielu amatorów.
Morelowy
Mało słodki jak na tort. Bezy wypożyczone od bananowego. Bita śmietana, dwukrotnie przełożony morelowym musem – kwaskowatym i pachnącym.
Macedoński
Bielutka beza. Na niej trzy warstwy kremów – waniliowy, lekko czekoladowy ze zmielonymi orzechami i bita śmietana. Pięknie się dekoruje, idealny na weselne torty, na chrzciny i komunie.
Dziadek
Tort orzechowy bez mąki. Ciemny, z kawałkami orzechów, kremem waniliowym, kremem mocca, oblany czekoladą.
Orzechowy Babuni
Z samych orzechów, bez mąki, mięciutki i wilgotny. Z pysznym kremem kawowym - idealne połączenie smaków.
Kajmakowy
Mięciutki orzechowy biszkopt nasączony ponczem, w środku bita śmietana, kajmak – powtórzony na wierzchu. Boki w prażonych płatkach migdałów. Bardzo słodki i pyszny.
Dama Pik
Wytworny Tort. Na czekoladowych krążkach, krem waniliowy i czekoladowy z rodzynkami w rumie. Naprawdę pycha!
Amaretto
Bezy migdałowe, krem amaretto, krem kawowy, skórka pomarańczowa własnego smażenia, płatki migdałowe.
Rachela
Jaśniutki biszkopt pieczony z migdałami. Kajmakowy krem zaostrzony gorzką czekoladą. Bita wytrawna śmietana i kołderka z gotowanego słodkiego kokosa.
Symfonia
Wybitna kombinacja czekolady i suszonych żurawin – prawdziwa symfonia smaków!
Pavlova
Suflet bezowy, bita śmietana z bananem i masa świeżych owocow – truskawki, kiwi, maliny, jagody.
Bella Donna
Puszysty ale wilgotny od ponczu biszkopt, wyraźnie cynamonowy. Do tego bita śmietana i chrupiący karmelkami krem waniliowy, w środku i na wierzchu. Dla miłośników cynamonu.
Milano
Mus słodko-kwaśny plus beza kokosowa.
Williams Czekoladowy z gruszkami lub brzoskwiniami
Czekoladowy tort z dużą ilością gruszek lub brzoskwiń pokrytych bitą, niesłodzoną śmietanką.
Napoleoński
Żółciutki wilgotny biszkopt, krem waniliowy, płatki migdałowe. Dzieci za nim przepadają.
 
 
   ©Copyright by Misianka 2017
powered by mindStorm