Serniki Wiedeńskie

Prawdziwy wiedeński sernik. Wiejski ser, dużo jaj, masła, rodzynek, skórki pomarańczowej, zero mąki, zero ciasta.




Klasyczny, lub w wersji z gorzką czekoladą, z kajmakiem, capuccino, z figami, jagodami lub malinami i Duet.

Pascha
Sama delikatność. Ser własnoręcznie ważony, rodzynki, skórka pomarańczowa. Z owocami i z galaretką albo z białą czekoladą i rodzynkami.
Placek i baby drożdżowe
z lukrem lub kruszonką.
Piernik
Wilgotny, bogaty – pełen bakalii, miodu, orzechów i aromatu.
Karotkowe
Klasyka anglosaska – pachnące ciasto marchewkowe, trochę przypominające piernik.
Pomarańczowe
wilgotne z całych gotowanych pomarańczy.
Strudel
ciasto francuskie z przepysznym śliwkowym nadzieniem.
Biszkopt cytrynowy
ze śliwkami lub morelami.
Błoto Missisipi
mokre, mięciutkie, czarne od czekolady z płatkami migdałów.
 
 
   ©Copyright by Misianka 2017
powered by mindStorm